Takeaway gudstjeneste med David og Goliat

Denne familiegudstjeneste har flere formål.

1) For det første, at udforske og lege med bibelhistorier på en anden måde end man plejer
2) For det andet, at give menigheden muligheden for at være sammen om nogle opgaver på tværs af aldersgrupperne.
3) For det tredje, er der et anerkendende aspekt, hvor de forskellige menighedsmedlemmer får muligheden for at anerkende hinandens styrker.

Mit mål har været at gøre gudstjenesten meget visuel, interaktiv og forsøge at gøre beretningen om David så håndgribelig så muligt.

Gudstjenesten består af to dele som godt kan køres uafhængigt af hinanden. Selve programmet uden oplysninger, kollekt og sang tager ca. to timer inklusiv en pause midt i. Del 1 tager ca. en time og del 2 tager 30 min.
Det er altså en god idé at skære indledningsaktiviteter ned til et minimum og på forhånd gøre opmærksom på, at det er en særlig gudstjeneste der godt kan tage lidt længere tid. Hvis man vælger både del 1 og 2, kan man med fordel køre del 1 i stedet for sabbatskole og tage del 2 som gudstjeneste. Da jeg ’testede’ gudstjenesten i Aalborg var det til en eftermiddagsgudstjeneste og det var dejligt ikke at skulle hænge i en klokkestreng, men at kunne tage sig tid til prøve rustning og synge hjemmedigtede salmer.

Selvom det er godt at have god tid, sætter jeg altid en deadline på ca. ti minutter per øvelse, det får folk op af stolene og der bliver arbejdet meget mere koncentreret på opgaverne. Dertil kommer så lidt tid hvor plakater og tegninger bliver hængt op på væggen, så alle senere kan gå rundt og beundre det.

Den der spiller David skal dybest set bare genfortælle historien i jeg-form. Jeg har dog skrevet ned ord for ord hvordan jeg genfortalte den, blot til inspiration.

Jeg har vedlagt en CD med manuskriptet til dukketeatret, på den måde kan I bare printe de eksemplarer ud i skal bruge.

For at låne kassen tag kontakt med Thomas Müller


Herunder kan du downloade manuskriftetet til gudstjenesten:
Indholdsbetegnelse af kassen
Information til mødelederen
Programoversigt for David gudstjeneste
David og Goliat del 1
David og Jonathan del 2
Dukketeater David og Goliat